Niyaz.Zara

De stories

kita dapat arward ni :)



The Liebster Award
Wednesday, 28 May 2014 . 0 word(s) .



_Bismillahirahmannirahim_

Assalamualaikum semua, 

First of all Niyaz nak mintak maaf sesangat sebab baru berkesempatan nak jawap soalan cik aisyah kita untuk Liebster award ni.. Niyaz bz sesangat dengan mini project, asaimen and etc.. hukhukhuk..sementara ada gap untuk final exam ni, niyaz nak jawap soalan-soalan cik aisyah ni..thanks sebab tag Niyaz :)


Nah jawapan untuk soalan cik aisyah :)


1-Apakah nama samaran anda atau nama panggilan yang sering disebut oleh kawan-kawan atau keluarga anda ?
Kat rumah parents semua panggil Niyaz kakak, yela sebab anak sulung hehehe, nama yang selalu kenkawan niyaz panggil shafiq, fiqa, eqa..hikhik mesti korang pelik kan kenapa niyaz guna nickname Niyaz ni.. Nak tau kenapa ?? RAHSIA :P

2-Ulangtahun kelahiran ke berapa yang paling anda tidak dapat lupakan . kenapa ?
Paling xleh lupa bila kene prank terjun laut, masa tu umo 18 xsilap..hahahaha basah muka neh dek air mata, sebab kene marah then depa suh Niyaz terjun laut.. Bila depa puas tengok Niyaz merayu rayu, baru lah kena suprise dengan kek, masa tu memang xdan nak kata apa, makin menangis Niyaz dibuatnya..hahaha bila teringat balik, Ya ALLAH malu nya aku time tu!

3-Kenangan disekolah yang anda tidak dapat lupakan .
kenangan kat sekolah?? Mestilah kenangan cinta monyet,,ahahaha cerita bergayut atas pokok, crush dengan pakcik tu, then break..Takda rasa apa pun masa tu,, yela cinta main main, cinta beruk, ehhh beruk pulak, monyet lerrr ,kihkih :D

4-Kalau anda diberi peluang untuk bercuti , kemanakah destinasi pilihan anda ? Kenapa ?
Teringin nak g Istanbul, kota constinopel..Taktau kenapa tapi teringin sangat..huhuhu sebab tempat dia cantik kott..hikhik :D

5-Anda lebih gemar artis KPOP atau Indon atau Malay atau selain daripada artis KPOP 
 Indon dan Malay ? Kenapa ?
KPOP? Hmm bolela tapi lagi suka K Drama ..hikhikhik..Niyaz xkesah mana mana yang penting benda yang lagu/darama/filem tu ada makna not meaningless ..hehehehe

6-Beri pendapat anda tentang blog saya .
Blog cik Aisyah, mestilah cantik, kemas sangat blog aisyah tingin gak design camtu, tapi xreti la nak edit.Ke Aisyah boleh buatkan ntuk Niyaz blog yang designnya macam aisyah tu...hukhuk.. :)

7-Kalau anda kaya , apakah tindakan anda untuk memanfaatkan kekayaan anda ?
Kalau Niyaz kaya ada duit banyak berkoyan-koyan and berkepuk-kepuk tu, Niyaz nak bawak satu family Niyaz pegi buat Haji, then bawak depa g Istanbul :3 tu pun kalau kaya lah, tapi bukan kaya roti tau...hahaha :P

8-Dalam ahli keluarga anda , siapakah yang paling rapat dengan anda ? Berikan alasan .
tentulah mummy yang paling rapat, bila balik rumah je orang yang pertama Niyaz nak jumpa, Mummy le orangnya.. dialah kawan, kawan gaduh, sahabat, kekasih gelap, kekasih cerah,tukang masak,  tukang dengar cerita Niyaz, semua nya Mummy la..xda yang lain..hehehehe :D

9-Gambarkan sahabat baik anda .
Sahabat Niyaz ni talkactive orangnya, bila dia senyap tu adalah something wrong.. Yaya nama dia, suka senyum, seorang pemandu yang sangat berjaya, pandai, tapi sekarang kami terpisah dah sejak habis diploma dulu..wassap saja la yang jadi penghubung...huhu

10-Jika anda mempunyai peluang atau kuasa untuk putarkan masa , waktu bilakah yang anda pilih ? Mengapa ?
Hmmmm waktu bila nak putar? hmmm macam roda impian pulak nak main putar-putar ni..hahahah.. waktu sekolah dulu kot, sebab time tu belaja memain..hhahaha yela bebudak lagi masa tu mana la Niyaz tau pape..huhuhu
11-Sejak bila anda berblogging ? Kenapa anda berblogging ?
sejak tahun 2009, lama dah sebenarnya disebabkan Niyaz lupa password,, terpaksa bukak blog baru ni, dekat enam tahun jugaklah :) kenapa ye? sebab nya Niyaz suka dengan idea blog ni, simple..xyah la tulis kisah kisah kita katbuku, ada blog je dah cukup bukan :D

fuhhh fuhhhh fuhhh *lap peluh kat dahi* banyak tul soalan Aisyah ni..hahah penat gak mengarang batu karang ni..ehhhh ahahaha tengok tu merepek saja la Niyaz ni..  Okay Okay Okay 


Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post


// SMILE :)